1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Knoflooksaus
  5. gamba's met pikante knoflooksaus

gamba's met pikante knoflooksaus

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-12-2003

Ingrediënten 4 personen


Ong. 20 gamba's, 0,5 ltr zonnebloemolie, 5 teentjes knoflook, fijngesneden
selderij, pikante chilisaus (uit flesje)
roomculinair of creme fraise


Verder heb je nodig


Wok


Pikante gamba's als borrelhapje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In de fles zonnebloemolie teentjes knoflook (fijnhakken) en selderij erbij doen.
Fles marinade kan maandenlang in de koelkast bewaard worden.
Kant en klare gamba's ontdoen van darmkanaal en ong. 2 uur
in de marinade leggen.




Bereidingswijze

Gamba's in ongeveer 4 min. wokken, olie afgieten.daarna erbij doen een beetje roomculinair en pikante chilisaus even laten sudderen , daarna heerlijk smullen bij een glaasje witte wijn

Serveertip

Lekker bij stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top