1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bruschetta
  5. bruschetta

bruschetta

Door: kiki_love

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-12-2003

Ingrediënten


2 dikke sneden stevig boerenbrood, 2 teentjes knoflook, 1 uitje, 6 verse bladeren basilicum, 2 eetlepel extra vergine olijfolie, zout en peper evt. versgemalen.


Verder heb je nodig


Een pakje kauwgum tegen de knoflooklucht..hihi


Lekkere zomerse snack

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Toast 2 sneden brood tot ze goudbruin zijn. Wrijf elk sneetje in met een teen knoflook, de knapperige toast ''raspt'' de knoflook, die dan snel wordt opgenomen. Spoel de tomaten en dep ze droog met keukenpapier, snij de tomaten in blokjes en verdeel die over de toast. Spoel de basilicum en schud de blaadjes droog, scheur de basilicum in stukjes en strooi die over de tomaten, je kunt er ook zout over strooien als je dat lekker vindt. Besprenkel de bruschetta met olijfolie naar smaak, als je van pikant houdt, kun je er ook nog versgemalen zwarte peper over doen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiki_love
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top