Verrassende avocado-spinaziesoep
- Mexicaans, Soep
- 10-20 min.
verrassende avocado/spinaziesoep
Ingrediënten 2 recipe.people
1 kippenbouillontablet, 3 teentjes knoflook, 150 gr verse spinazie, 2 el olijfolie, 1 avocado, 1 el citroensap, 75 ml slagroom, zout, peperBenodigdheden
keukenpapier, staafmixerVoorbereiding
Breng 3 dl water met kippenbouillontablet aan de kook. Pel en snijd 2 teentjes knoflook in dunne plakjes. Was de spinazie en verwijder de harde nerven. Verhit de olijkolie in een koekenpanen bak de knoflook in ca 1 min goudbruin. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier. Bak de spinzaie ca 2 minuten en pers hetlaatste teentje knoflook erboven uit. Haal de spinazie uit de pan en schenk er wat kippenbouillonover. Pureer de spinazie zeer fijn. Schil de avocado en verwijder de pit. Pureer de avocado met het citroensap en de slagroom. Voeg het avocadomengsel en de spinazie toe aan de rest van de kippenbouillon. Breng op smaak met zout en royaal peper.Verwarm de soep goed door, maar laat het niet meer koken. Serveer de soep met de knoflookchips.