1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pompoensoep
  5. Pompoensoep

Pompoensoep

Door: cided

  • Internationaal, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 1 rode paprika, 2 aardappels (afkokers), 2 el olie, 1 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen komijn (djinten), 2 tl gemalen koriander (ketoembar), 500 gr pompoen in blokjes, 2 tuinkruidenbouillontabletten, zout, peper, 1 a 2 tl sambal, 4 el creme fraiche, 1 takje peterselie,


Verder heb je nodig


Staafmixer of keukenmachine


Pittige, maar toch romige pompoensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen, paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Pompoen in blokjes snijden.

Bereidingswijze

In soeppan olie verhitten en ui en paprika ca 2 minuten fruiten. Gemberpoeder, komijn en koriander erdoor roeren. Pompoen, aardappel, bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Water aan de kook brengen en soep ca 20 minuten zachtjes laten koken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Evt soep met water verdunnen en op smaakbrengen met zout, peper en sambal. Soep over 4 kommen verdelen en lepeltjes creme fraiche in midden van soep scheppen. Peterselie erboven fijnknippen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cided
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top