GEHAKT IN BLADERDEEG

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.


LEKKER TUSSENDOORTJE

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1 pakje Bladerdeeg
* 350 g Rundergehakt
* 1 ei
* 2 eetlepels Bloem
* 1 kleine gesnipperde Prei
* 2 gehakte augurken
* Zout en Peper
* 1 theelepel tijm
* 1 losgeklopt ei
* sesam- of maanzaad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* Groot Glas of een ronde uitsteekvorm.

Voorbereiding

* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Laat het pakje bladerdeeg ontdooien.
* Het rundergehakt met ei ,bloem ,gesnipperde prei ,gehakte augurken ,zout ,peper en de tijm doorkneden.

Bereidingswijze

* Druk de lapjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een zo groot mogelijke lap.
* Steek dan met een groot glas of een uitsteekvorm 16 rondjes uit de lap.
* Verdeel het gehaktmengsel over het midden van 8 rondjes.
* Bestrijk de randjes met losgeklopt ei en druk er de andere rondjes op vast.
* Werk de rand af met behulp van een vork.
* Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
* Bestrijk de bovenkanten van de rondjes met de rest van het losgeklopte ei.
* En bestrooi ze dan met sesam- of maanzaad.
* Bak ze dan in de voorverwarmde oven bruin en gaar.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bep13 avatar
bep13

Doorsturen

Home Recepten