Blini?s

  • Russisch, Borrelhapje
  • 60-120 min.


KLEINE RUSSISCHE HARTIGE PANNEKOEKJES
IDEAAL ALS BORRELHAPJE!

Deel dit recept

Ingrediënten
BLINI-BESLAG(ongeveer 20 stuks)

* 1/2 zakje gedroogde gist
* 1 dl warm Water
* 2 eieren
* 1 dl Melk
* 90 g Bloem
* Snuf Zout
* Snuf Suiker
* 3 eetlepels Gesmolten Boter
* Boter om mee te bakken( bv.Bertolli vloeibaar).
* Zie voor beleg bij bereidingswijze!
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

* Meng de gist met 1 dl warm water en laat 5 minuten staan.
* Scheid de eieren.
* Roer het gistmengsel met melk ,bloem ,eidooiers ,zout ,suiker en de gesmolten boter snel met een garde tot een glad beslag.
* Dek losjes af met plastic folie en laat op een warme plek 1 1/2 uur rijzen(NIET LANGER!!).

Bereidingswijze

* Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
* Bak in een hete koekepan ,met een beetje boter ,van steeds 1-2 tl beslag minipannekoekjes.
* Beleg de Blini's met:
* Gerookte Zalm met zure room en een takje Dille
* Krabsalade en een sprietje Bieslook
* Kipkerrie-salade en een takje verse Koriander
* Of traditioneel met Zure room en Kaviaar
* Serveer direct!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bep13 avatar
bep13

Doorsturen

Home Recepten