1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Blini
  5. Blini?s

Blini?s

  • Russisch, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-12-2003

Ingrediënten


BLINI-BESLAG(ongeveer 20 stuks)* 1/2 zakje gedroogde gist* 1 dl warm Water* 2 eieren* 1 dl Melk* 90 g Bloem* Snuf Zout* Snuf Suiker* 3 eetlepels Gesmolten Boter* Boter om mee te bakken( bv.Bertolli vloeibaar).* Zie voor beleg bij bereidingswijze!



KLEINE RUSSISCHE HARTIGE PANNEKOEKJESIDEAAL ALS BORRELHAPJE!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Meng de gist met 1 dl warm water en laat 5 minuten staan.* Scheid de eieren.* Roer het gistmengsel met melk ,bloem ,eidooiers ,zout ,suiker en de gesmolten boter snel met een garde tot een glad beslag.* Dek losjes af met plastic folie en laat op een warme plek 1 1/2 uur rijzen(NIET LANGER!!).

Bereidingswijze

* Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.* Bak in een hete koekepan ,met een beetje boter ,van steeds 1-2 tl beslag minipannekoekjes.* Beleg de Blini's met:* Gerookte Zalm met zure room en een takje Dille* Krabsalade en een sprietje Bieslook* Kipkerrie-salade en een takje verse Koriander* Of traditioneel met Zure room en Kaviaar* Serveer direct!

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top