BLINI-BESLAG(ongeveer 20 stuks)* 1/2 zakje gedroogde gist* 1 dl warm Water* 2 eieren* 1 dl Melk* 90 g Bloem* Snuf Zout* Snuf Suiker* 3 eetlepels Gesmolten Boter* Boter om mee te bakken( bv.Bertolli vloeibaar).* Zie voor beleg bij bereidingswijze!
KLEINE RUSSISCHE HARTIGE PANNEKOEKJESIDEAAL ALS BORRELHAPJE!
* Meng de gist met 1 dl warm water en laat 5 minuten staan.* Scheid de eieren.* Roer het gistmengsel met melk ,bloem ,eidooiers ,zout ,suiker en de gesmolten boter snel met een garde tot een glad beslag.* Dek losjes af met plastic folie en laat op een warme plek 1 1/2 uur rijzen(NIET LANGER!!).
* Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.* Bak in een hete koekepan ,met een beetje boter ,van steeds 1-2 tl beslag minipannekoekjes.* Beleg de Blini's met:* Gerookte Zalm met zure room en een takje Dille* Krabsalade en een sprietje Bieslook* Kipkerrie-salade en een takje verse Koriander* Of traditioneel met Zure room en Kaviaar* Serveer direct!