Blini?s

  • Russisch, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-12-2003


KLEINE RUSSISCHE HARTIGE PANNEKOEKJES
IDEAAL ALS BORRELHAPJE!

Deel dit recept

Ingrediënten
BLINI-BESLAG(ongeveer 20 stuks)

* 1/2 zakje gedroogde gist
* 1 dl warm Water
* 2 eieren
* 1 dl Melk
* 90 g Bloem
* Snuf Zout
* Snuf Suiker
* 3 eetlepels Gesmolten Boter
* Boter om mee te bakken( bv.Bertolli vloeibaar).
* Zie voor beleg bij bereidingswijze!
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

* Meng de gist met 1 dl warm water en laat 5 minuten staan.
* Scheid de eieren.
* Roer het gistmengsel met melk ,bloem ,eidooiers ,zout ,suiker en de gesmolten boter snel met een garde tot een glad beslag.
* Dek losjes af met plastic folie en laat op een warme plek 1 1/2 uur rijzen(NIET LANGER!!).

Bereidingswijze

* Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
* Bak in een hete koekepan ,met een beetje boter ,van steeds 1-2 tl beslag minipannekoekjes.
* Beleg de Blini's met:
* Gerookte Zalm met zure room en een takje Dille
* Krabsalade en een sprietje Bieslook
* Kipkerrie-salade en een takje verse Koriander
* Of traditioneel met Zure room en Kaviaar
* Serveer direct!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten