Grootmoeders Suikerwafels

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.

Variant op de Luikse wafel.

Deel dit recept

Ingrediënten
- 500 gr tarwebloem

- 100 gr basterdsuiker

- 150 gr parelsuiker

- 250 gr roomboter

- 1? dl melk

- 50 gr verse, of 25 gr gedroogde gist

- 7 gr zout

- 2 eieren

- 1 zakje vanillesuiker

- kaneel (eventueel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

* wafelijzer

* mengkom

* weegschaal

* maatbeker

Voorbereiding

# laat de boter op kamertemperatuur komen

Bereidingswijze

1 Doe de bloem, melk, gist, eieren, zout en vanillesuiker in een mengkom en maak er een deeg van.

Laat het deeg 30 minuten rusten.

2 Werk al knedend de zachte boter in het deeg en daarna de parelsuiker en basterdsuiker.

Verdeel het deeg in porties van 80 gram en laat ze dan 15 minuten rusten alvorens te gaan bakken.

3 Verwarm het wafelijzer voor (het wafelijzer hoeft niet ingevet te worden).

Leg de bolletjes deeg op de bakplaat en bak ze ca. 3 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker met poedersuiker bestrooid en een warme kop chocolademelk!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

femkemireille avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten