1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Knoflooksaus
  6. Hertenbiefstuk met oesterzwammen en warme knoflooksaus

Hertenbiefstuk met oesterzwammen en warme knoflooksaus

Door: molenmeisje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-12-2003

Ingrediënten 2 personen


* 2 el Blue Band Culinesse * 8 tenen verse knoflook * 100 gram oesterzwammen * 2 hertenbiefstukjes * 75 ml sherry * 75 ml slankroom * 2 takjes thijm * peper en zout uit de molen



Het oorspronkelijke recept is met cantharellen. Een feestelijk en snel recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de knoflook schoon en snijd de tenen in de lengte door. Snijd de oesterzwammen in reepjes

Bereidingswijze

Verhit in de koekenpan 1 el BBCuli en laat hierin de knoflooktenen even licht kleuren. Schep ze uit de pan en bak de oesterzwammen enkele minuten. Voeg de sherry, knoflook, room en thijm toe. Laat alles een minuut of 5 zachtjes inkoken. Ondertussen kun je in een andere pan 1 el BBculi verhitten en de hertenbiefstukjes enkele minuten per kant bakken tot ze mooi bruin zijn. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in alufolie om 5 minuten te rusten.

Serveertip

Verwarm 2 borden. Snijd de biefstukjes met een scherp mes in schuine plakjes. Maal er wat peper en zout over en schep er vervolgens de saus overheen. Serveer bv. met puree en boontjes in ontbijtspek uit de oven.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top