Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Warme gekaramelliseerde geitenkaas met appel en portsaus

Warme gekaramelliseerde geitenkaas met appel en portsaus

Door: marianneoud

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2003

Ingrediënten 4 personen


4 x 80 gram geitenkaas in rol 4 zure appels 12 plakjes notebrood of roggebrood VOOR DE PORTSAUS 1 ? dl rode wijn 2 ? dl rode port 100 gram suiker klein kaneelstokje of snufje kaneelpoeder 1 steranijs 1 kruidnagel.



Warm geitenkaasje met geroosterd notenbrood. Een rauwmelkse geitenkaas is op zich al verrukkelijk. Na verwarmin wordt de smaak alleen nog maar intenser. Pas dan komt de combinatie met zoet geheel tot zijn recht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR DE PORTSAUS: Alle ingredienten samenvoegen en aan de kook brengen. Tot de helft laten inkoken. Wanneer de saus nog te dun is, kunt u het binden met aardappelzetmeel. Het aardappelzetmeel dient u even op te lossen in koud water. Na het verkrijgen van de juiste dikte de saus op smaak brengen. VOOR HET GEITENKAASJE: Schil de appels en bewaar de schillen. Snij de appel in plakjes ban 4 mm dik.Steek met een metalen ring ronde plakken appel uit. De diameter van de ring moet ongeveer hetzelfde zijn als die van de geitenkaas. Laat de ronde appelparten in een pan met boter en suiker karameliseren. Steek eveneens het brood uit. De ronde partjes kunt u onder een ovengrill toasten. Snij nu de geitenkaas in plakken van 1 cm en laat deze warm worden onder de ovengrill. Frituur de appelschil in olie OPMAAK: Stapel nu de ingredienten, zoals op de foto en garneren met de portsaus en gefrituurde appelschil.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top