1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Empanadas
  6. Empanadas de mejillones

Empanadas de mejillones

  • Spaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-12-2003

Ingrediënten 4 personen


400 gr roomboterbladerdeeg
2 kg mosselen
15 cl zure room
3 tl geconcentreerde visfumet
30 gr boter
1 el bloem
cayennepeper volgens smaak
zout en peper .


Verder heb je nodig


Een oven en een kookpan.


Mosselflappen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de mosselen, giet ze in een kookpan, voeg er 25 cl water bij, dek af en laat ze 8-10 min. opengaan op fel vuur. Vang het kookvocht op en giet het door een puntzeef. Haal de mosselen uit de schelpen en zet opzij. Kook het kookvocht van de mosselen en de fumet tot de helft in en verwerk er vervolgens de room en de met de bloem doorknede zachte boter in. Kruid met peper, breng op smaak met cayennepeper en laat 5 tot 10 min. sudderen op zacht vuur: de saus moet goed dik zijn. Verwerk daarin de mosselen en meng. Verwarm de oven voor op 200? C.

Bereidingswijze

Snijd met behulp van een dessertbord 4 ronde schijven uit het bladerdeeg. Verdeel de bereiding over de helft van elke ronde schijf en klap de rest van het deeg over de vulling. Knijp de randen vast met 2 vingers. Smeer de flappen in met de geklopte eierdooier en bak 20 min. in de hete oven : het deeg moet goudbruin en opgeblazen zijn.

Serveertip

Serveer onmiddelijk.Tip : Om de bereiding nog een tikkeltje extra smaak te geven, een mespuntje curry aan de bechamelsaus toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top