1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Albondigas

Albondigas

Door: rioxiann

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2003

Ingrediënten 8 personen


1 kilo kalfsgehakt - 2 eieren - 2 eetlepels broodkruim - 500 gram uien, fijngesneden - 3 tenen knoflook - 2 eetlepels peterselie - 2 kleine tomaten ontveld en klein gesneden - 1 glas droge witte wijn - 1 glas kippenbouillon - bloem - olijfolie - zout en peper naar smaak



Spaanse gehaktballetjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt met de eieren, broodkruim, knoflook, peterselie, de helft van de uien en een beetje zout en peper. Maak kleine balletjes en bestuif ze licht met bloem

Bereidingswijze

Verhit drie eetlepels olijfolie in een stoofpan en bak de gehaktballetjes zachtjes aan alle kanten bruin. Voeg de rest van de fijngesneden uien toe en braad het vlees tot het gaar is. Doe dan de tomaten, wijn en kippenbouillon plus nog wat zout en peper naar smaak erbij. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nog 45 minuten sudderen.

Serveertip

Serveer per 2 in kleine schaaltjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top