1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Stoofpeertjes
  6. Pate met stoofpeertjes

Pate met stoofpeertjes

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2003

Ingrediënten 4 personen


Plakjes wildpate, Ardenner of gevogelte pate. Port. Marsala. Kaneelstokje.



Plakjes pate met stoofpeertjes in een saus van marsala en port

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Peertjes in marsala laten koken. Eerst heel zachtjes een uur met de deksel erop. Daarna laten inkoken tot een stroperige saus ontstaat. Pas op...het moment dat de saus caramelliseert en hard wordt is dan dichtbij. Vervolgens twee tot drie glazen port toevoegen en een kaneelstokje. Opnieuw heel zachtjes laten inkoken tot de saus wat dik wordt.

Bereidingswijze

Plakjes pate op ieder bordje. Peertje erbi zetten en saus over het peertje gieten.

Serveertip

Direct warm serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top