1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tournedos Henry IV

Tournedos Henry IV

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2003

Ingrediënten 4 personen


Tournedos (ossehaas, kogelbiefstuk).
Groffe Ardennerpate, cognac, sherry, knoflook, room, peper en zout.


Verder heb je nodig


Deksel klaarhebben voor bij het flamberen.


Tournedos met Ardenner pate.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rundvlees goed afdrogen en insmeren met noflookuit de pers.

Bereidingswijze

Hete pan. Boter heet laten worden zodat het rundvlees goed dichtschroeit.
Vlees in de pan en op hoog vuur schroeien. Na 1 1/2 minuut draaien en de andere kant dichtschroeien. Zout en peper op het vlees naar smaak. Enkele keren draaien tot de biefstuk rose is (afhankelijk van de dikte een minuut of 5 tot 7). Flamberen met cognac. Afblussen met sherry. Wanneer het vuur te heftig is, deksel op de pan.

Op het vlees de plakken Ardenner pate. Met deksel erop de ardennerpate warm laten worden.

Het vlees er even uitnemen en evt. warmhouden. Room door de saus roeren.

Serveertip

Mooie rode wijn erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top