1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Ratatouille
  6. Ratatouille

Ratatouille

Door: suzanne.l

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 aubergine
1 courgette
1 grote tomaat
1 rode en 1 groene
paprika
2 eetl. olijfolie
250 g rundergehakt
zout en peper
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomaatblokjes
Italiaanse kruiden
(vers, gedroogd of uit de diepvries)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui, snijd de aubergine en de courgette in blokjes en snijd de tomaat en paprika?s (zonder de zaadlijsten) in stukjes.

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Doe er de gesnipperde ui bij en pers er het teentje knoflook boven uit. Meng goed door en voeg er de rest van de groenten aan toe. Schep nogmaals goed door en doe er dan de tomatenpuree en de blokjes tomaat uit blik bij. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en laat op een klein pitje circa 1 uur zachtjes sudderen.

Serveertip

Serveer met zilvervliesrijst en geraspte kaas.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzanne.l
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top