1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coquilles
  6. Coquilles Saint Jacques

Coquilles Saint Jacques

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2003

Ingrediënten 4 personen


12 tot 16 coquilles. 2 dl noilly prat wijn. Beetje Sambuca liqueur. Dille (vers of diepvries); 1dl room; beetje (hazelnoten)olie



Coquilles Saint Jacques
Coquilles Saint Jacques

Coquilles St. Jacques met Noilly Prat saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Coquilles goed afdrogen met keukenpapier. Evt. portionneren. Sap uit de coquilles bewaren voor de saus.

Bereidingswijze

Noilly prat wijn zachtjes laten inkoken tot de wijn begint in te dikken. Enkele eetlepels Sambuca toevoegen en nog even op een heel klein vuur ietsjes verder laten indikken. Voorzichtig room erbij gieten en roeren tot de saus egaal gemengd is. Paar eetlepels van het sap van de coquilles aan de saus toevoegen. Daarvan wordt deze wat pittiger.

In een hele hete pan wat van de notenolie gieten en heel heet laten worden.
De coquilles laten roosteren aan beide zijden tot deze enigszins gecaramelliseerd zijn. (enkele minuten, enkele keren voorzichtig draaien.) Het vlees van de coquilles moet vanbinnen wit en zacht zijn.

Spiegel van de saus op voorverwarmde borden. (formaat ontbijtbordjes)
De coquilles die nu mooi bruin zijn aan de gebakken zijden op de borden leggen. Dille er overheen knippen.

Serveertip

Onmiddellijk uitserveren en droge witte win erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top