
Coquilles St. Jacques met Noilly Prat saus
Coquilles goed afdrogen met keukenpapier. Evt. portionneren. Sap uit de coquilles bewaren voor de saus.
Noilly prat wijn zachtjes laten inkoken tot de wijn begint in te dikken. Enkele eetlepels Sambuca toevoegen en nog even op een heel klein vuur ietsjes verder laten indikken. Voorzichtig room erbij gieten en roeren tot de saus egaal gemengd is. Paar eetlepels van het sap van de coquilles aan de saus toevoegen. Daarvan wordt deze wat pittiger.
In een hele hete pan wat van de notenolie gieten en heel heet laten worden.
De coquilles laten roosteren aan beide zijden tot deze enigszins gecaramelliseerd zijn. (enkele minuten, enkele keren voorzichtig draaien.) Het vlees van de coquilles moet vanbinnen wit en zacht zijn.
Spiegel van de saus op voorverwarmde borden. (formaat ontbijtbordjes)
De coquilles die nu mooi bruin zijn aan de gebakken zijden op de borden leggen. Dille er overheen knippen.
Onmiddellijk uitserveren en droge witte win erbij.
fitness_chickie 20-03-2011
Klinkt erg goed! Ik ga hem zeker keer proberen! Coquilles met vanillesaus en kaviaar is ook een erg lekker recept, zeer verrassend! (Staat bij mijn recepten).
Cordialement,
Gabrielle
pwiggers 20-03-2011
Ik ben dol op coquilles. Heb zelf ook al een paar van die lekkere recepten op mijn pagina staan. Deze lijkt me ook super en neem ik graag mee. Hoop je gerecht snel te maken en zal dan een reactie geven. Groet, Petra
amcsnijders 27-12-2003
Ik neem hem mee, lijkt me erg lekker. Bedankt! Groetjes Anja.