1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. house chips

house chips

  • Kinderkeuken, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-12-2003

Ingrediënten 4 personen


- 8 grote, stevige aardappelen
- een scheutje azijn
- zout
- paprikapoeder
- frituurolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes. Laat ze gedurende 20 min weken in koud water met een beetje azijn. Laat ze uitlekken en droog ze zorgvuldig. Laat ze nog een 10 min in de open lucht liggen op keukenpapier, zodat ze echt goed droog zijn. Verwarm de frituurketel tot 180?. Leg een handjevol aardappelschijfjes in de olie en houd de stukjes uit elkaar met een vork, zodat ze niet kleven. Doe zo verder tot alle aardappelschijfjes opgewerkt zijn. Laat de chips uitlekken op keukenpapier. Verdeel ze over 2 kommen. Strooi over de ene zout en over de andere zout en paprika. Goed omschudden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omamaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omamaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top