Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Carpaccio
  6. carpaccio van portabello

carpaccio van portabello

Door: jansien

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-12-2003

Ingrediënten 4 personen


4 portabello's, 2 el. balsamicoazijn, 3 eetl. sojasaus, 5 eetl. olijfolie met truffelaroma, 1 el. tijm, zwarte peper, 1 venkelknol, 1 el. citroensap, 5 eetl. olijfolie, rucola, pijnboompitten, parmezaanse kaas.


Verder heb je nodig


Staafmixer


Ontzettend lekker voorgerecht. Gemakkelijk te maken. Ideaal als je gasten hebt, want alles is van te voren klaar te maken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

1: portabello's schoon vegen, steeltjes verwijderen en de paddestoelen in hele dunne plakjes snijden. Maak een marinade van de azijn, sojasaus, truffelolie, tijm en de peper. Wentel de paddestoelplakjes erdoor en laat ze minstens drie uur marineren. Keer ze regelmatig.
2. Maak de venkel schoon en snijdt ze in dunne plakjes, laat ze een minuutje blancheren en spoel ze af met koud water. Maak een sausje van de citroensap en de olijfolie en meng dit door de venkel.
3. Pureer de rucola met 3 el. olijfolie.
4. rooster de pijnboompitten in een droge Koekenpan bruin.
5. Schaaf de parmezaanse kaas.
6. roer de helft van de pijnboompitten en de parmezaanse kaas door de venkel.

Bereidingswijze

Laat de plakjes paddestoel uitlekken en drappeer ze op vier borden. Maak een bergje van de venkel en leg dat op het midden van het bordje. Garneer de plakjes met de rucolapuree, de pijnboompitjes en de rest van de kaas.

Serveertip

In plaats van truffelolie kun je ook heel goed notenolie gebruiken.
Ook lekker, i.p.v. venkel is ook Chinese kool een prima vervanger.
Ik heb ook al geitenkaas gebruikt, daardoor smaakt het wat rinsiger.
Er hoort een een volle witte wijn bij.
Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jansien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top