Vegetarische quiche

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-2003

Lekkere voedzame quiche, goed te gebruiken als hoofdmaaltijd met bijvoorbeeld een frisse salade erbij

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr bladerdeeg

150 gr geraspte kaas

3 bosuitjes

1 kleine courgette

1 kleine rode paprika

150 gr broccoli

3 teentjes knoflook

100 gr parmezaanse kaas

4 eieren

150 gr creme fraiche

2 tomaten

olijfolie

zout naar smaak

peper naar smaak

2 eetl. oregano
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 687,75 kcal
Koolhydraten 31,61 g
Eiwitten 34,41 g
Vetten 45,17 g
Benodigdheden
wok of koekepan, taartvorm

Bereidingswijze

Was en snijd de bosuitjes in stukken van ca. 2 cm, de courgette en paprika in smalle plakjes/reepjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Bak de groenten in wat olijfolie licht aan en knijp de teentjes knoflook er boven uit. Zorg dat het geheel niet te nat wordt; bak dus in niet te veel olijfolie.


Leg op een plak deeg wat geraspte kaas, daar een deegplak over, weer wat kaas, deegplak etc. Rol het deeg uit met een deegroller. Zorg ervoor dat het oppervlak van het deeg zo groot is dat het de bodem van de taartvorm bedekt en je er ook nog een rand van ongeveer 2 cm mee kunt maken.

Vet de taartvorm in met wat olijfolie. Doe het deeg in de taartvorm en maak een opstaande rand. Prik in de bodem wat gaatjes met een vork.


Breek de eieren in een schaaltje, voeg zout, peper, creme fraiche en drie eetlepels parmezaanse kaas toe en klop alles met een mixer goed door elkaar.


Doe de afgekoelde groenten in de vorm, leg hieroverheen de in plakken gesneden tomaat en schenk dan het eier-room mengsel overheen.


De rest van de geraspte kaas erover strooien en dan de taart ca. 40 min. bakken op 180 graden.

Als de taart nog erg nat is bak je hem nog een paar minuten langer.

Serveertip

Met een frisse salade erbij heb je een heerlijk compleet geheel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten