Indische macaronischotel

  • Indonesisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2003

Hartige macronischotel met veel kaas en ei. Het recept komt bij mijn oma vandaan, maar ik heb het wat aangepast. Je hebt hier maar tien min. werk aan, de rest van de tijd zit in het bakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 1/2 mok macroni,
1 1/2 mok volle melk,
5 of 6 eieren,
1 zakje belegen geraspte kaas,
1 zakje oude geraspte kaas,
pakje zuurkoolspek,
2 pakken hamreepjes (ongeveer 150 of 200 g),
kerrie (beetje),
nootmuskaat (veel, naar smaak),
tuinkruidenbouillonpoeder (klein beetje),
peper (veel, naar smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan,
Pan voor macroni,
Beslagkom,
Flinke ovenschaal of twee kleinere

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden. Ovenschaal invetten.

Bereidingswijze

Macroni koken en spekjes bakken. Alles in 1 grote kom door elkaar husselen. Mengsel in ovenschaal doen. Ongeveer een half uur op 180 graden bakken.... Klaar. De schotel is zoals het hoort te zijn als je er plakjes van kan snijden.

Serveertip

Zowel koud als warm lekker.

Je kan ipv spek en ham er gerookte zalm in doen. Is ook erg lekker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

gvdweerd avatar
gvdweerd 31-12-2003

heel lekker !!!zowel warm als koud (ik had wel een probleem met de hoeveelheid vloestof de eerste keer ,ik heb het nu gehalveerd en een gesnipperd uitje toegevoegd `toppie`

nijsen avatar
nijsen 24-12-2003

Hahaha, zeer bekend ! Mijn oma maakte ook altijd de beste, die van mijn moeder is ook uitstekend en die van mij haalt het niet bij beide varianten :-) 'Vroeger' kregen we zo rond 4 uur in de middag eerst een bord <i>Indische</i> (want in Indonesie wordt het tegenwoordig niet meer gegeten, helaas) macaroni, rond een uur of zes, zeven gevolgd door o.a. de lontong, blado en perkedel....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten