1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi goreng

Nasi goreng

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2003

Ingrediënten 4 personen


*400 gr rijst
*400 gr resten van vlees, kip, ham of *garnalen of 500 gr losgebakken gehakt
*2 eieren
*olie
*300 gr groenten (tauge, kool en prei) of *100 gr tauge en 2 pakjes soepgroente
*200 gr fijngesneden uien
*2 teentjes gesnipperde knoflook
*1 el gehakte selderij
*1 el gehakte bieslook
*1 of 2 tl sambal trassie
*1 a 2 el ketjap
*zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst zo droog mogelijk Alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nasi goreng te bereiden
Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen
U kunt ook koude rijst van de vorige dag gebruiken (zelfs beter)
Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn
Voeg er de diverse restjes (of losgebakken gehakt) aan toe en fruit alles nog even door
Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knappend te houden
Werk de het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is
Maak het gerecht af met sambal en ketjap
Roer er vlak voor het opdienen de selderij en bieslook door.

Serveertip

Maak van tevoren een omelet van 2 eieren, aan beide kanten gebakken en opgerold
Laat hem iets afkoelen en snijd hem met een scherp mes in ragfijne reepjes
Garneer de nasi goreng met deze reepjes omelet en met tot waaiertjes gesneden augurkjes en zure uitjes
Serveer er atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek oedang bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top