1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Bagels

Bagels

  • Amerikaans, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2003

Ingrediënten


*15 gr gist of 2 tl gedroogde gist
*2.25 dl lauwe melk
*1 tl fijne witte suiker
*400 gr bakkersbloem
*1/2 tl zout
*1 ei gesplitst
*50 gr boter, gesmolten, afgekoeld.
Voor de garnering:
*Maanzaad
*Sesamzaad
*Droge gebakken uitjes



Voor: 14 tot 16 bagels

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel de gist door de melk met de suiker
Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt
Zeef de bloem met het zout in een kom
Klop het eiwit schuimig
Schep het gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg krijgt
Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie circa 1 1/2 uur rijzen tot het dubbele volume
Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken
Rol elk stuk uit tot een sliert van 15 cm
Vorm hiervan ringen
Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het dubbele volume
Verwarm de oven voor op 200?C
Breng een grote pan met water aan de kook
Houd het water tegen de kook
Dompel de bagels met 3 tegelijk 20 seconden in het water
Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op een ingevette bakplaat
Roer de eierdooiers los met 1 el water en bestrijk hiermee de bagels
Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes
Bak ze in 20 minuten in de oven goudbruin.

Serveertip

Serveer ze doorgesneden en belegd met roomkaas of gerookte zalm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top