Hartige taart
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk recept voor een snelle hartige taart. Ideaal met een paar gasten.
Ingrediënten 4 personen
7 plakjes diepvries hartige taartdeeg of bladerdeeg2 paprika's, 1 tomaat, 1 bakje champignons, 1 rode ui (of bij grote haast een blikje met gemengde (bijvoorbeeld provencaalse groenten)
250 gram runder gehakt
125 gram spekjes
3 eieren
150 ml melk
olie
Provencaalse of Italiaanse kruidenmix
peper
geraspte kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 714,40 kcal |
Koolhydraten | 28,81 g |
Eiwitten | 42,33 g |
Vetten | 46,86 g |
Benodigdheden
Quiche, hartige taart of flexvormkwastje voor de olie
wok
Voorbereiding
snijd alle groenten klein
Ontdooi de plakjes blader/ hartige taartdeeg en bedek hiermee de bakvorm (bakvorm eerst invetten met olie als dit nodig is).
Bereidingswijze
Bak de spekjes uit in de wok, bak hierna de gehakt rul, door het hierbij te voegen. Strooi de Provencaalse of Italiaanse kruiden erbij naar smaak.
Voeg de groenten toe (van hard naar zacht) en roerbak deze even mee. Vul de met deeg bedekte bakvorm hiermee.
Mix de eieren en de melk met de mixer en voeg hier naar smaak peper aan toe. Giet dit geheel over de gevulde bakvorm.
Dek af met een laagje geraspte kaas. Zet het geheel zo'n 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Serveertip
Laat de taart even 'bijkomen' voordat je 'm serveert. Lekker met een frisse salade erbij.