1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Carpaccio
  5. Carpaccio van peer

Carpaccio van peer

Door: bambiio

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-12-2003

Ingrediënten 2 personen


30 g pijnboompitten
50 g knolselderij
3 eetlepels olie
2 rijpe peren (doyenne du Comice)
30 gram rucola
1 takje basilicum in reepjes gesneden
50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Voor de dressing:
4 eetlepels walnootolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 teen knoflook, uitgeperst
half sjalotje, gesnipperd
1 theelepel grove mosterd
zout
versgemalen peper



Een heerlijk vegetarisch voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin.
Schil de knolselderij en schaaf hem in flinterdunne plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de plakjes knolselderij in enkele seconden knapperig (niet langer, anders worden ze bitter).

Schil de peren en snijd ze in dunne plakjes.

Meng voor de dressing olie, azijn en mosterd goed door elkaar. Roer het sjalotje en de knoflook er door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingswijze

Verdeel de rucola over twee borden en besprenkel het met driekwart van de dressing. Leg de plakjes peer in een waaier op de rucola. Sprenkel de rest van de dressing erover en bestrooi het met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten,
Garneer met de gebakken reepjes knolselderij en de reepjes basilicum

Serveertip

Tip: vervang de Parmezaanse kaas eens door blauwschimmelkaas.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bambiio
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top