1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Zomeraardappeltjes met rozemarijn

Zomeraardappeltjes met rozemarijn

Door: rockyfood

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2003

Ingrediënten 5 personen


2 tenen knoflook, olijfolie, grof zeezout, peper uit de molen, 3 takjes verse rozemarijn, 500 g nieuwe aardappels of 1 zak aardappelpartjes met schil (diepvries)



Lekker bij de barbecue!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boen de aardappels schoon, snijd ze in partjes en leg ze 15 minuten in water met 1 eetlepel zout per liter. Dep ze droog.

Bereidingswijze

Verhit in een wok een flinke laag olijfolie enbak de aardappelpartjes hierin in 3 delen 15 minuten voor, zodat ze gaar worden. Laat ze op keukenpapier uitlekken. (Of gebruik aardappelpartjes uit de vriezer). Verwarm de oven vor op 200 graden. Schud de aardappelpartjes in een kom. Pers 2 tenen knoflook uit, stroop de blaadjes rozemarijn van de takjes en schep dit met 1/2 dl olijfolie en 2 theelepels zeezout door de aardappels. Schep de aardappeltjes op de bakplaat of in een wijde ovenschaal. Bak ze in 15 min. goudbruin. Schud of schep ze halverwege de baktijd nog een keer om.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top