Lamskotelet met uicompote
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 personen
2 rode uien, 100g boter, 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 4 eetlepels balsamico-azijn, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 4 lamskoteletten, zout, peper, 50ml rode wijn.Benodigdheden
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verhit een beetje boter in een pan, bak de uien ca. 5 minuten en voeg 2 eetlepels water, de basterdsuiker en de balsamico-azijn toe. Laat de uimengsel ca. 10 minuten op een zeer laag vuur stoven. Was de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Was de tijm en pluk de blaadjes. Meng de kruiden met zout en peper. Besmeer de koteletten met het kruidenmengsel. Verhit 25g boter, snij de rest van de boter in blokjes en leg ze in de koelkast. Bak de koteletten aan beide kanten in de boter rose. Haal het vlees uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Roer de wijn door het bakvet en laat deze inkoken. Zeef de saus en klop de koude boterblokjes erdoor, zodat de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de koteletten met de saus en de uicompote.
Serveertip
de uicompote kan ook met gewone uien gemaakt worden, gebruik dan wel witte basterdsuiker