Haagse bluf van wijnsiroop

  • Nederlands, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 21-12-2003

Allerhande 12-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 250 ml fruitige rode wijn (categorie 7)
? 1 theelepel kaneel
? 125 g suiker
? 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eiwit
? 4 Kanelly's (biscuits, pak a 150 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In pan wijn met kaneel en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen en geheel nog 1 min. zachtjes laten doorkoken. Wijnsiroop laten afkoelen.

In vetvrije kom eiwit met handmixer of garde stijfkloppen. Scheut voor scheut wijnsiroop toevoegen en erdoor kloppen. Blijven kloppen tot siroop geheel is opgenomen en eiwit zo stijf is dat het pieken vormt. Haagse bluf in vier hoge coupes scheppen en kaneelbiscuits erin steken. Direct serveren.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

De klassieke Haagse bluf is alcoholvrij en wordt gemaakt met rode bessensap (flesje 250 ml).

Tip
Alleen gepasteuriseerd! De eieren in dit recept kunnen niet worden vervangen door gewone eieren, vanwege het risico op salmonellabesmetting in gerechten waarbij eieren niet of onvoldoende worden verhit.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten