Basilicummousse met gerookte zalm

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-12-2003

Allerhande 12-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 5 blaadjes witte gelatine
? 2 zakjes verse basilicum (a 15 g)
? 5 eetlepels witte vermout
? 300 g Griekse yoghurt
? 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eiwit
? zwarte peper
? 2 bakjes gerookte zalmblokjes (a 100 g)
? 2 eetlepels citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
? soufflevormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl

Bereidingswijze

Gelatine weken in koud water. Wat basilicum apart houden, rest zeer fijnsnijden en in kom mengen met 2 el vermout en yoghurt. Gelatine uitknijpen en met rest van vermout in magnetronbestendig glas doen. In magnetron op hoogste stand (700 watt) gelatine in 10-15 sec. smelten. Gelatinemengsel door basilicumyoghurt kloppen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Yoghurtmengsel erop scheppen en luchtig door eiwit spatelen tot alles goed gemengd is. Op smaak brengen met zout en peper. Mousse in ingevette soufflevormpjes of glazen scheppen en bovenkant gladstrijken. Basilicummousse in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.

Zalmblokjes omscheppen met citroensap en peper naar smaak. Vormpjes kort in heet water dompelen, bord erop leggen en samen keren. Zalmblokjes erover scheppen en garneren met achtergehouden basilicum.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Tip
Alleen gepasteuriseerd! De eieren in dit recept kunnen niet worden vervangen door gewone eieren, vanwege het risico op salmonellabesmetting in gerechten waarbij eieren niet of onvoldoende worden verhit.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten