1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Marstoetje met gemberkoekjes

Marstoetje met gemberkoekjes

Door: 8beertje8

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-12-2003

Ingrediënten 4 personen


2 marsrepen, 125 ml creme fraiche, 4 gemberkoekjes, 2 bananen, 1/8 l slagroom, 1 brosreep



Een lekker toetje dat niet kan mislukken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de marsrepen in stukjes en verwarm ze al roerend met 3 el creme fraiche op een laag vuur, totdat ze gesmolten zijn. Laat het mengsel ongeveer 10 min. afkoelen. Breek de koekjes in stukjes en verdeel ze over 4 glazen. Pureer de bananen. Klop de slagroom stijf en doe daarvan 6 el. in een spuitzak met grove kartelmond. Spatel de rest van de slagroom met de rest van de creme fraiche door de bananenpuree. Roer er luchtig het marsmengel door, zodat het mengsel er gemarmerd uitziet. Verdeel het over de glazen. Garneer met een toef slagroom en verkruimel de Brosreep erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 8beertje8
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top