Stoofpeertjes in portsaus

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.


BIJGERECHT
Bereiden kan een dag van te voren!

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1 kilo stoofpeertjes (liefst zo klein mogelijk)
* 4 deciliter water
* 2 kaneelstokjes
* 2 eetlepels aardappelmeel
* 4 eetlepels water
* 2 deciliter Rode Port
* 6 eetlepels suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* Stoofpeertjes schillen (steeltjes laten zitten).
* In pan doen: peertjes, port, 4 deciliter water, kaneelstokjes en suiker.
* 60 Minuten zachtjes laten koken.
* Kaneelstokjes verwijderen.
* Met schuimspaan peertjes uit pan nemen en in schaal doen.
* In kopje aardappelmeel met 4 eetlepels water tot glad papje roeren.
* Al roerende aan stoofpeertjesvocht toevoegen.
* Blijven roeren tot lichtgebonden saus.
* Over peertjes schenken.
* Laten afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bep13 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten