Stoofpeertjes in portsaus
- Nederlands, Bijgerecht
- 60-120 min.
BIJGERECHT
Bereiden kan een dag van te voren!
Ingrediënten
* 1 kilo stoofpeertjes (liefst zo klein mogelijk)* 4 deciliter water
* 2 kaneelstokjes
* 2 eetlepels aardappelmeel
* 4 eetlepels water
* 2 deciliter Rode Port
* 6 eetlepels suiker
Bereidingswijze
* Stoofpeertjes schillen (steeltjes laten zitten).
* In pan doen: peertjes, port, 4 deciliter water, kaneelstokjes en suiker.
* 60 Minuten zachtjes laten koken.
* Kaneelstokjes verwijderen.
* Met schuimspaan peertjes uit pan nemen en in schaal doen.
* In kopje aardappelmeel met 4 eetlepels water tot glad papje roeren.
* Al roerende aan stoofpeertjesvocht toevoegen.
* Blijven roeren tot lichtgebonden saus.
* Over peertjes schenken.
* Laten afkoelen.