1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelflap
  5. Appelflap

Appelflap

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2003

Ingrediënten 10 personen


8 plakjes filodeeg van 24 x 24 cm
50 gr gesmolten boter of margarine
2 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in dikke plakken gesneden (ca. 5 plakken per appel)



Trendy appelflappen: een filodeegpekketje gevuld met appel en noten, geserveerd met aardbeiensaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 C.
5 plakjes filodeeg halveren en met gesmolten boter bestrijken.
Appelschijven met rum bestrijken en op elk plakje deeg appelplak leggen. In holte van appelgebak 2 halve noten leggen. Filodeeg naar binnen vouwen om appel heen. Uit 1 plak deeg 10 lange repen snijden. Repen om pakketjes vouwen en aan de bovenkant vaststrikken.

Bereidingswijze

Deeg nogmaals dun met gesmolten boter bestrijken en pakketjes in midden van oven 15-20 minuten bakken tot deeg krokant en lichtbruin is. Pas op dat deegranden niet te donker worden, deeg eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Appelflappen serveren met roden vruchtensaus gemaakt van gepureerde aardbeien met poedersuiker en citroensap.

Serveertip

Appelflappen serveren met rode vruchtensaus gemaakt van gepureerde aardbeien met poedersuiker en citroensap.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top