1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Reerug in karnemelkmarinade

Reerug in karnemelkmarinade

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2003

Ingrediënten 6 personen


-1 kg reerug
-1 l karnemelk
-1 th lepel jeneverbessen en 1 laurierblad
-3 peperkorrels
-sap 1/2 citroen
-150 g vet spek (in reepjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang)
-zout, zwarte peper en een mespunt salie
-50 g boter
-1/4 liter wildbouillon
-1/2 dl rode wijn
-15 g boter en 15 g bloem
-1 dl zure room



Vrij een voudig recept, dat als eindresultaat een goed stuk wild op de plank brengt , met een eenvoudige, lekkere mooie saus erbij !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-meng de karnemelk met de even geplette jeneverbessen, laurier,, geplette peperkorrels en citroensap
-leg de reerug erin en afgedekt minstens 24 u op een koele plek zetten
-om de 6 uur het vlees omdraaien
-daarna eruit nemen en droogdeppen
-met behulp van een lardeernaald de spekreepjes oppervlakkig door het vlees pikeren
-wrijf het vlees in met een mengsel van zout, grof gemalen peper en salie

Bereidingswijze

-boter in de braadpan en de rug rondom bruin aanbakken
-een scheut hete bouillon toevoegen en met het deksel op de pan in het midden van de hete oven braden in 60 min op 200?C
-af en toe kijken of er nog bouillon bij moet
-uit de oven de reerug warm houden
-het braadfonds met de rest van de bouillon loskoken en de rode wijn erdoor roeren
-boter en bloem mengen in een kom en prakken
-goed roerend met kleine stukjes laten uitsmelten in de saus
-zachtjes enkele min laten koken
-pan van het vuur nemen en de room erdoor roeren (warm houden)
-de reerug met de hulp van een lepel van de botten nemen en schuin in plakjes snijden en ze terug leggen tegen het been
-giet er wat saus over

Serveertip

Geef er rode kool en aardappelkroketjes bij
*drink er een goede rode bordeaux bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top