Klassieke huzarensalade

  • Nederlands, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2003

Ouderwets lekker

De traditionele huzarensalade van in blokjes gesneden aardappel, ham, augurkjes, uitjes en appel, gegarneerd met plakjes ei en augurk-waaiertjes

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 kg aardappelen

zout, peper

150-200 gr doperwten (diepvries)

300-400 gr gekookte ham

2 zure appelen, geschild

2 augurken

10 zilveruitjes

6 eetlepels mayonaise

3 eetlepels creme fraiche

2 eetlepels fijngesneden peterselie

voor de garnering:

blaadjes sla

fijngesneden peterselie

plakjes hardgekookt ei

plakjes tomaat of gehalveerde cherrytomaatjes

kleine augurkjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kan enkele uren van te voren:


Aardappelen met zout in 25 minuten gaar koken en laten afkoelen. Doperwten met zout in ca. 3 minuten gaar koken. Aardappelen, ham, appel, augurken en zilveruitjes in heel kleine blokjes snijden en mengen.

Bereidingswijze

Voor saus mayonaise, creme fraiche, peterselie, zout en peper mengen en saus voorzichtig door salade scheppen.

Serveertip

Grote schaal beleggen met labladeren, salade op schaal scheppen, bestrooien met peterselie en garneren met plakjes ei, tomaat en augurkjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

justus34 avatar
justus34 28-06-2012

Heel erg lekker, heb nog een beetje suiker en azijn toegevoegd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten