1 kg aardappelen
zout, peper
150-200 gr doperwten (diepvries)
300-400 gr gekookte ham
2 zure appelen, geschild
2 augurken
10 zilveruitjes
6 eetlepels mayonaise
3 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels fijngesneden peterselie
voor de garnering:
blaadjes sla
fijngesneden peterselie
plakjes hardgekookt ei
plakjes tomaat of gehalveerde cherrytomaatjes
kleine augurkjes
Ouderwets lekker
De traditionele huzarensalade van in blokjes gesneden aardappel, ham, augurkjes, uitjes en appel, gegarneerd met plakjes ei en augurk-waaiertjes
Kan enkele uren van te voren:
Aardappelen met zout in 25 minuten gaar koken en laten afkoelen. Doperwten met zout in ca. 3 minuten gaar koken. Aardappelen, ham, appel, augurken en zilveruitjes in heel kleine blokjes snijden en mengen.
Voor saus mayonaise, creme fraiche, peterselie, zout en peper mengen en saus voorzichtig door salade scheppen.
Grote schaal beleggen met labladeren, salade op schaal scheppen, bestrooien met peterselie en garneren met plakjes ei, tomaat en augurkjes.
justus34 28-06-2012
Heel erg lekker, heb nog een beetje suiker en azijn toegevoegd.