Heksensoep

  • Goedkoop en snel,
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Dit heb je nodig voor 6 tot 8 hongerige heksen: 1 grote soeppan (5liter) of heksenketel, 1 schuimspaan, 1 mes, 1 snijplank, 1 mixer of roerzeef, 1 bierglas, 1 soepbeen, 1 grote ui, 2 stengels selderij, 2 blikken gepelde tomaten, 2 liter water, 100 gr tapioca, 4 sneden brood, 100 gr boter of margarine, 1 dl. room of melk, peper en zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 218,04 kcal
Koolhydraten 16,36 g
Eiwitten 4,02 g
Vetten 14,77 g

Bereidingswijze

Zo ga je te werk: 1. Doe het soepbeen in de pan. Giet het water erover en breng het aan de kook. 2. Pel de ui en was de selderij. Snijd alles fijn. 3. Zet het vuur wat zachter wanneer het water begint te koken. Haal na een paar minuten het schuim van de bouillon. Voeg de groenten eraan toe. Laat alles minstens een uur doorkoken. 5. Neem intussen het brood. Duw met de glazen halvemaantjes uit het broodkruim. 6. Giet de tomaten en het sap in de soep. Doe er de peper en zout bij. Laat alles nog minstens een half uur koken. 7. Doe de boter in de pan en laat ze smelten. Opgelet, ze mag niet bruin worden! 8. Bak de halvemaantjes. Keer ze een paar maal om, zodat ze aan beide kanten goed bruin zijn. Snijd ze in tweeen. 9. Verwijder het been en mix de soep. 10. Doe de tapioca in de pan. Laat alles nog eens tien minuten koken. Goed roeren! Haal de pan van het vuur. 11. Giet wat room of melk in de soep. De tapioca zal dan meer opvallen. Net voor je de soep opdient, strooi je de korstjes erin. Hi hi hi.... Vind je ook niet dat de tapioca net kikkerogen zijn? En de korstjes net de hoorns van de duivel?....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maartje-flora avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten