
1 meloen(gallia)
125 gram suiker
1 eetl citroensap
1 fles witte mousserende wijn
Keukenmachine en evntueel ijsmachine
Voor de kerstdagen misschien een leuk idee; spoom serveer je voor het hoofdgrecht, een heerlijke verfrissing; altijd succes en... van tevoren te bereiden dus lekker makkelijk
Meloen halveren, pitjes verwijderen en schillen.
meloen in stukken snijden en in de keukenmachine pureren.
in maatbeker 4 dl meloenpuree afmeten(zonodig aanvullen met water).
in steelpan 2 dl water met suiker aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes laten koken.
iets af laten koelen.
suikerstroop en citroensap door meloenpuree roeren.
in diepvriesdoos scheppen(of verder in ijsmachine afmaken)
in ca 4 1/2 uur laten bevriezen.
elk uur met vork doorroeren.
met ijsbolletjestang uit meloenijs bolletjes scheppen en in (champagne)glazen doen.
aanvullen met mousserende wijn
Mjammie68 04-02-2021
Heerlijke spoom. Ik heb het wel in een ijsmachine voorbereid en toen in een bak in de vriezer. Gemaakt omdat 1 persoon een lactose allergie heeft. Maar iedereen vond het lekker en fris.