1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Kerstham

Kerstham

Door: k_e_r_s_t_m_i_s_

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2003

Ingrediënten 8 personen












4 teentjes knoflook
1 gekookte ham (ca 1800 gram)
0,5 bosje rozemarijn
4 eetlepels sinaasappelmarmelade

















Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200?C. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in lange stukjes.

2. Maak met een mes kleine inkepingen in de ham en steek hierin stukjes knoflook en kleine takjes rozemarijn. Bestrijk de ham met sinaasappelmarmelade en leg hem op het rooster.

3. Bak de ham ca. 20-30 minuten middenin de oven. Leg de ham op een serveerschaal en snijd hem aan tafel in plakken. Lekker met geroosterde aardappels en broccoliflans.




Serveertip

In plaats van met sinaasappelmarmelade kun je de ham ook insmeren met vloeibare honing en eventueel wat mosterd.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van k_e_r_s_t_m_i_s_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top