Mediterraans Tonijntartaartje

  • Mediterraan, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2003

Een mooi taartje van verse tonijn, tomaat en courgette.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 vleestomaten, ontveld en in kleine blokjes (zaadjes verwijderen)
olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
1 sjalotje, fijngesnipperd
zout en peper
200 g zeer verse tonijn, in kleine blokjes
sap van 1/2 citroen
1 el kappertjes
kleine courgette, grof geraspt
verse kruiden (bieslook, basilicum, tijm, peterselie), fijngesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ringvorm

Bereidingswijze

Meng de tomaat met olijfolie, sjalot, 1/3 van de kruiden, zout en peper. Meng de tonijn met wat citroensap, kappertjes, olijfolie, 1/3 van de kruiden, zout en peper. Meng de courgette met wat citroensap, de rest van de kruiden, zout en peper. Leg de ring op een bord en vul met een laagje tomatenmengsel en een laagje tonijn, druk goed aan. Leg hierop losjes de courgette (zoveel mogelijk rechtop als een soort dakje in puntvorm) en haal de ring weg. Herhaal dit bij de andere 3 borden. Meng 4 el olijfolie met 1 el balsamicoazijn en sprenkel dit om de tartaartjes.

Serveertip

Serveer eventueel met brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 25-03-2013

Hallo Heb wat mooie recepten van je meegenomen. groet Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten