1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Broccoli
  5. Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2003

Ingrediënten 4 personen


1 vel bladerdeeg, 1 pakje zalmsnippers, 1 broccoli, zes eieren, 2 dl room, bosje bosuitjes, peper, zout, verse tuinkruiden naar smaak (basilicum, kervel, bieslook etc.)


Verder heb je nodig


Ronde bakvorm, liefst een springvorm. Oven.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rol het vel bladerdeeg uit en laat 20 minuten rusten (zie instructie verpakking). Verwarm de oven op 200 ?C. Snij de broccoli in heel kleine roosjes, anders komen ze niet onder te staan en worden ze droog.

Bereidingswijze

Snij ringetjes van de bosuitjes en fruit ze in een beetje olijfolie. Kook de broccoli 4 minuten en koel af met koud water om nagaren te voorkomen. Goed laten uitlekken evt. op een schone droogdoek. Leg het vel deeg op het bijgevoegde bakpapier in de springvorm. Prik er met een vork gaatjes in.
Eieren loskloppen met room, peper en zout; fijngesneden tuinkruiden toevoegen.
Verdeel de zalmsnippers met de bosuitjes en de broccoli over het bladerdeeg. Giet het room/eimengsel er over. Baktijd 35 minuten; het room/eimengsel moet gestold zijn.

Serveertip

De broccoli kan vervangen worden door spinazie of asperges. De zalm kan vervangen worden door uitgebakken spekjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van clasina1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van clasina1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top