Boerenkool
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
Lekkere ovenschotel
Ingrediënten 4 personen
100 gr ontbijtspek in blokjesel olie
1 rookworst in blokjes
300 gr boerenkool
2 zakjes Maggi Puree voor ovenschotels
nootmuskaat
3 el geraspte kaas
Bereidingswijze
Bak in de wok of hapjespan de spekjes in hete olie goudbruin. Voeg de rookworst toe en laat 3 min . Op hoog vuur meebakken.
Voeg de boerenkool toe, roerbak 5 min, breng op smaak met peper en zout.
Bereid de puree zoals als aangegeven. Roer er wat noomuskaat en 2 el kaas door. Doe de boerenkool over in een licht ingevette ovenschaal.
Schep de puree op de boerenkool, strijk de bovenkant glad met een vochtige gemaakte lepel en strooi de rest van de kaas ervover. Laat het gerecht bij 220 graden in circa 30 min. In de oven goudbruin kleuren