1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Konijnfilet gevuld met prei, wortel en cantharellen

Konijnfilet gevuld met prei, wortel en cantharellen

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2003

Ingrediënten 4 personen


Ingredienten:
2 konijnenruggen
1 prei
1 winterwortel
1 doosje cantharellen
100 gram ontbijtspek
50 g boter
1 dl rode port (voor de saus)
koude boter (voor de saus)Eenvoudig maar feestelijk dinee voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding:
Snij de filets van de konijnenruggens, snij ze in de lengte doormidden zodat ze aan een kant vast blijven zitten, klap ze open. Leg de opengeklapte filets tussen twee velletjes huishoudfolie en sla ze plat.Snij met een kaasschaaf de winterwortel in dunne schijfjes, snij het groene gedeelte van de prei in grote stukken. Laat prei en wortel samen even blancheren. Trek een fond van de konijnenkarkassen, de overgebleven prei en wortel. Snijd de cantharellen in kleine stukjes en laat deze in wat boter in de koekenpan even zweten. Houd de zes mooiste cantharellen achter voor de garnering.Splits de geblancheerde preibladeren, spreid ze uit over de filets, verdeel hierover de in stukjes gesneden cantharellen, leg hierover een plakje winterwortel en herhaal dit. Rol vervolgens de filets op, omwikkel ze met het ontbijtspek en steek ze vast met een cocktailprikker.Verwarm de oven voor tot 180?C.

Bereidingswijze

Bak de filets in de boter aan tot het spek knapperig is en laat ze vervolgens in de voorverwarmde oven in circa 8 minuten nagaren. Zeef de fond, laat tot de helft inkoken, voeg de port toe, laat nog even zachtjes koken en bind de saus door er in kleine blokjes gesneden koude boter aan toe te voegen.

Serveertip

Snij de filetrollen in dikke plakken, leg ze dakpansgewijs op de voorverwarmde borden, giet voorzichtig wat van de saus rondom en garneer met de cantharellen. Geef er een aardappelgratin of -puree bij.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van texelstroom


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van texelstroom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top