1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mosterdsoep
  5. Mosterdsoep

Mosterdsoep

Door: kleinzuur

  • Frans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2003

Ingrediënten 4 personen


1 sjalotje
50 gram boter
50 gram bloem
1,5 kippenbouillontablet
2 eetlepels zaanse mosterd
0,5 eetlepel franse mosterd
2 dl. slankroom
peper
water



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sjalotje snipperen

Bereidingswijze

Fruit het gesnipperde sjalotje in hete boter ongeveer 1 minuut aan. Doe hier de bloem bij en scheutje voor scheutje 250 ml. water. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Doe er dan nog 400 ml. water bij en verkruimel de bouillontabletten erbij. Breng dit aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe 3 eetlepels van de soep in een kom en doe hier de mosterd bij. Roer dit goed door zodat de mosterd lekker los is.
Doe het mosterdmengsel en de room door de soep, breng het op smaak met peper, roer het goed door en laat het niet meer koken!

Serveertip

Als je het iets pittiger wil hebben dan kan je er wat meer mosterd bij doen. Persoonlijk hou ik niet van mosterd, maar deze mosterdsoep is heerlijk, ook met meer mosterd!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleinzuur
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top