1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. wildpate met uienmarmelade

wildpate met uienmarmelade

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2003

Ingrediënten


Voor een patevorm met een inhoud van 3/4 liter
3laurierblaadjes,1takje tijm,10jeneverbessen,1/2theelp versgemalen peper,1glas rodewijn,1glas rodeport,250grwild vlees(zwijn,hert,haas)200grvette speklappen,150gr kalfs of varkenslever 8gr zout,1ei,25gr bloem,150grdunne plakken gesneden ontbijtspek
voor de uienmarmelade.
2rodeuien,2eetlp olijfolie,3eetlp bruine basterd suiker,3eetlp rozijnen,1glas rode wijn,1glas rodewijnazijn,zout,peper


Verder heb je nodig


Pate of cakevorm van 3/4liter
foodprocessor
houtelepel
grote kom


wildpate met uienmarmelade
wildpate met uienmarmelade

Lekkere wild pate

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de laurierblaadjes,tijm,de geplette jeneverbessen,peper,rodewijn,port in een kom,snij het wild in blokken,schep ze door de marinade en laat1 nacht intrekken.

Bereidingswijze

Neem het vlees uit de marinade,zeef het vocht en laat het inkoken toter 2eetlp overzijn,snij de speklappen in blokken,hak het wildvlees grof in de foodprocessor en dit in een kom,hak de speklappen fijn in de foodprocesser, maal de lever met het zout zeer fijn,meng het wildvlees,speklappen,en de lever met het ingekookte marinade het los geklopt ei en de bloem goed door elkaar.
fruit voor de uienmarmelade de in ringen gesneden uienin de olie glazig,voeg de ovreige ingredienten toeen laat dit 15min. stoven.laat het daarna afkoelen.
verwarm de oven op 80graden.bekleed de patevorm met het spek,vul met het vleesmengsel en druk het goed aan.dek het af met het overhangende spek.zet de vorm circa anderhalf uur in de oven.
laat de pate afkoelen.

Serveertip

Serveer de pate met de uienmarmelade als voorgerecht of ook erg lekker op een toastje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ria6


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ria6
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top