Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2003

Een feestelijk voorgerecht, zeer geschikt voor de komende feestdagen. De salade is bijna helemaal van te voren klaar te maken. De dressing moet je echter pas op het laatste moment toevoegen, anders verlept de sla. De vijgen kun worden gegrild wanneer je samen met de gasten geniet van een glaasje wijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 el olijfolie; 2 el balsamicoazijn; 1/2 el vloeibare honing; zout; (versgemalen) zwarte peper; 6 verse vijgen; 100 g eikenbladslamelange met rucola; 150 g blauwaderkaas, bijv. blue stilton
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, plastic folie

Voorbereiding

In kommetje olijfolie, balsamicoazijn en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Vijgen elk in vier partjes snijden en partjes in dressing leggen. Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren. Af en toe omscheppen. Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren. Intussen sla over vier borden verdelen en kaas erover verbrokkelen. Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Ovengrill voorverwarmen. Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven. Warme vijgen over bordjes met sla verdelen. Dressing doorroeren en over sla sprenkelen.

Serveertip

Recept uit AllerHande 9-2002

Laatste reacties

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 18-03-2005

Bedankt heb je recept meegenomen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten