1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kip gevuld met citroen en olijven met courgettetagliatelle

Kip gevuld met citroen en olijven met courgettetagliatelle

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2003

Ingrediënten 4 personen


1 citroen; 2 tenen knoflook; 1 takje rozemarijn; 10 groene olijven zonder pit; 10 zwarte olijven zonder pit; 1 (mais)kip; circa 2 el olijfolie; 1 el grof zeezout; 2 kleine courgettes



Kip gevuld met citroen en olijven met tagliatelle van courgettes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Borstel de citroen schoon. Snijd de citroen doormidden. Pel de tenen knoflook. Stop in de holte van de kip de citroenhelften, deknoflook, het takje rozemarijn en de olijven. Smeer de kip met de hand helemaal in met olijfolie. Bestrooi de kip met zeezout en druk de korrels goed aan. Verwijder de uiteinden van de courgettes. Snijd de geschilde courgette met een dunschiller in de lengte in dunne slierten.

Bereidingswijze

Plaats de gevulde kip in een vuurvaste schaal en braad de kip in circa 50-60 minuten gaar. Bak, als de kip bijna gaar is, de courgetteslierten in een beetje olijfolie gedurende een minuut of 4. Schep deze 'tagliatelle' tijdens het bakken af en toe om. Snijd de kip in vieren en verdeel de vulling. Serveer de courgette als groente.

Serveertip

Recept uit Boodschappen 7-2002



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top