1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Lamsbout
  5. Lamsbout op z'n Zwitsers

Lamsbout op z'n Zwitsers

Door: marcdepester

  • Zwitsers, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2003

Ingrediënten 6 personen


--750 g ontbeende lamsbout
-3/4 l karnemelk
-1 ui (gepeld en gehalveerd)
-2 kruidnagels
-1 laurierblad
-1 teen knoflook
-zout en peper
-40 g boter
-1/2 liter warme vleesbouillon
-1/2 th lepel gedroogde tijm
-1/2 th lepel gedroogde salie
-2 th lepels maizena



Heerlijk stuk vlees volgens een oud Zwitsers recept.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de bout in een schaal doen en de karnemelk erover gieten
-in de uihelften een kruidnagel steken en een 1/2 laurierblad en leg de uien in de karnemelk
-laat 4 a 5 uur marineren
-dan de bout eruit halen en droogbetten
-wrijf het vlees in met de schoongemaakte knoflookteen
-daarna met zout en peper bestrooien

Bereidingswijze

-laat de boter goed heet worden en braad de bout aan alle kanten knapperig bruin
-blussen met de bouillon
-kruiden met tijm en salie
-de pan afdekken en het vlees in circa 90 min gaar pruttelen
-de bout eruit halen en warm houden
-het gezeefde braadvocht weer aan de kook brengen
-de maizena met wat van de karnemelk aanmaken en de saus hiermee binden
-kruiden met zout en peper en eventueel iets van de karnemelk toevoegen

Serveertip

-vlees en saus apart serveren
**geef er sperzieboontjes en kroketjes bij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top