1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Lamsbout
  5. Lamsbout op z'n Zwitsers

Lamsbout op z'n Zwitsers

  • Zwitsers, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2003

Ingrediënten 6 personen


--750 g ontbeende lamsbout
-3/4 l karnemelk
-1 ui (gepeld en gehalveerd)
-2 kruidnagels
-1 laurierblad
-1 teen knoflook
-zout en peper
-40 g boter
-1/2 liter warme vleesbouillon
-1/2 th lepel gedroogde tijm
-1/2 th lepel gedroogde salie
-2 th lepels maizena



Heerlijk stuk vlees volgens een oud Zwitsers recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de bout in een schaal doen en de karnemelk erover gieten
-in de uihelften een kruidnagel steken en een 1/2 laurierblad en leg de uien in de karnemelk
-laat 4 a 5 uur marineren
-dan de bout eruit halen en droogbetten
-wrijf het vlees in met de schoongemaakte knoflookteen
-daarna met zout en peper bestrooien

Bereidingswijze

-laat de boter goed heet worden en braad de bout aan alle kanten knapperig bruin
-blussen met de bouillon
-kruiden met tijm en salie
-de pan afdekken en het vlees in circa 90 min gaar pruttelen
-de bout eruit halen en warm houden
-het gezeefde braadvocht weer aan de kook brengen
-de maizena met wat van de karnemelk aanmaken en de saus hiermee binden
-kruiden met zout en peper en eventueel iets van de karnemelk toevoegen

Serveertip

-vlees en saus apart serveren
**geef er sperzieboontjes en kroketjes bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top