Selderijsoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*2 groentebouillon tabletten
*1 knolselderij
*1 aardappel
*1 ui
*1 potje blue band finesse voor verrijken
150 gr blauwaderkaas (bv gorgonzola)
*verse peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In een soeppan 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook brengen. Knolselderij en aardappel schillen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Ui, knolselderij en aardappel aan de bouillon toevoegen en in ca. 15 minuten beetgaar koken. Met de staafmixer soep kort pureren. Blue band finesse en kaas toevoegen en nog ca 5 minuten al roerende zachtjes verwarmen tot de kaas is gesmolten. Soep op smaak brengen met zout en peper en garneren met peterselie.

Serveertip

Serveren met stokbrood en kruidenboter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten