Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofpeertjes
  6. Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Door: ghislaine000

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2003

Ingrediënten


6 stoofpeertjes

2.5 dl zoete rode port of bessensap of zoete rode wijn of zelfs roosvicee 5 eetlepels suiker

1 kaneelstokje.


Verder heb je nodig


Een pan met dikke bodem.


Ouderwetse stoofpeertjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De snelle variant: Laat de peertjes niet heel, maar snijd ze in 8 partjes en verwijder het klokhuis. Als je ze nu in het vocht legt, zijn ze in 20 - 30 minuten gaar en rood.

Bereidingswijze

De mooie variant: Schil de stoofpeertjes en laat ze heel (met het steeltje er nog aan). Doe de wijn met de suiker en het kaneelstokje in een pan met een dikke bodem en verwarm dit vast een beetje, zodat de suiker oplost. Zodra je geen suikerkristallen meer ziet, zet je de peren rechtop naast elkaar in de pan. Doe de deksel op de pan. Zodra het vocht kookt, zet je de vlam laag. Na ongeveer drie kwartier zijn de peertjes gaar, maar als je iets langer wacht (na ongeveer 2 uur) zijn de peertjes helemaal rood).

Serveertip

Dat zal vast wel lekker smaken . Lekker ouderwetse stoofpeertjes en een mooi stukje kalkoen op zijn Amerikaans!.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top