1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kippenslaatje met honingsaus

Kippenslaatje met honingsaus

  • Internationaal, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-12-2003

Ingrediënten 8 personen


650 g kipfilet
5 blaadjes eikenbladsla
1 tomaat
160 g extra fijne boontjes
kervel
saus
1 eierdooier -

peper en zout -

kerriepoeder -

2,5 dl slaolie ciderazijn -

honing -

braadvocht van de kip -

1 citroen -

een weinig water

pijnboompitten



(8 personen)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid de sla
ontdoe de sla van de lelijke delen en nerven

was ze in ruim koud water, laat de sla zo kort mogelijk in water liggen

voeg eventueel wat zout of azijn aan het spoelwater toe, zo trekt het ongedierte eruit

droog de sla

ciseleer de sla

rol de sla op, en snijd ze in grove julienne

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in ruitjes
pel de tomaten, en verdeel ze in vier

verwijder het zaadgedeelte met een mes

snijd de vierden in de lengte in repen van 1 cm

snijd deze op hun beurt schuin in de breedte met een dikte van 1 cm, zodat men ruitjes bekomt

reinig de boontjes
verwijder de draden en de puntjes, en spoel ze

breng water aan de kook

voeg de boontjes en een weinig zout toe

kook ze beetgaar

splits de boontjes nadien in twee

was de kervel, laat ze uitlekken en pluk de blaadjes
bereid de saus
maak een mayonaise

doe de eierdooier met peper, zout, kerriepoeder en een weinig mosterd in een kom

roer met behulp van een garde los

voeg al roerend de olie druppelsgewijs toe

voeg geleidelijk sneller olie toe, zodra de olie met de eierdooiers begint te binden

breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder, ciderazijn en honing (= assaisonner)

werk de saus af met het braadvocht van de kip, citroensap en water

kleur pijnboompitten in de oven of op het vuur in een braadpan
ontdoe de kipfilets van pezen en vet
laat een weinig vetstof smelten
korst de filets aan beide zijden mooi bruin

kruid ze met peper en zout

laat de kipfilets op een zacht vuurtje verder gaar worden

meng de sla met een beetje honingsaus
snij de kipfilets in schuine plakjes
dresseer de borden

Serveertip

Schik de sla mooi in het midden van een groot bord

garneer met de boontjes en de tomaat

verdeel de plakjes kipfilet over de borden

lepel wat saus over het gerecht (= napper)

werk af met pijnboompitten en kervel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top