Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux
- Frans, Saus/dressing
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-12-2003
De saus gaat uitstekend samen met in de pan gebakken koteletten, patrijs, biefstuk en wild. Dit recept is van Meesterkok Michel Roux, en echt een TOPPERTJE!!
Ingrediënten 4 personen
- 60 gr boter
- 60 gram Sjalotjes, in zeer dunne plakjes
- 100 gram Champignons, in dunne plakjes
- 50 gram Cranberry?s of zwarte bessen
- halve liter port (liefst van ca. 10 jaar oud)
- gedroogde schil van ? sinaasappel
- 3 dl kalfsbouillon of wildbouillon
- zout en peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 562,36 kcal |
Koolhydraten | 39,04 g |
Eiwitten | 7,00 g |
Vetten | 25,38 g |
Bereidingswijze
Laat in een steelpan de helft van de boter smelten. Zweet er de sjalotten in tot ze zacht zijn. Voeg dan de champignons en cranberry s toe en laat 3 tot 4 minuten zachtjes koken. Giet er de port bij, voeg de sinaasappelschil toe en laat alles met een derde inkoken Voeg de bouillon toe en laat 25 minuten sudderen waarbij u zo nodig het oppervlak afschuimt. Passeer de saus door een puntzeef, wals er de rest van de boter door en breng de saus tot slot op smaak met zout en peper.
Laatste reacties
Héérlijk! Veel te veel gemaakt dus nu verplicht de rest van de week ook biefstuk eten ;)
Ga het zeker maken, proef er tijm bij. Ga ook experimenteren met een schepje cacao erdoor of misschien heel sterke espresso. Ga het gewoon proberen, want je recept zet aan tot proefgevoel.
Lijkt me heerlijk bij wild.......bedankt........
Al meerdere keren deze saus gemaakt, zelfs mijn broertje die niet van portsaus houdt vindt hem zalig!!!! Van de week komt ie weer bij mn beenham
Dank je.Groetjes,Lut.
Heerlijke saus. Gegeten met een hertebiefstukje.Ik heb het niet gezeefd. Vond dit jammer want de champignons en ui smaakte goed op het vlees.Ik heb natuurlijk wel de sinaasappelschil verwijderd.
Dit recept neem ik van je mee,lijkt me een heerlijke saus.Bedankt!
Heerlijke saus, we hebben hem gegeten bij reerug, zalig!!! Bedankt, Heidi
Hoi Marianne; Hier is alweer een lekker receptje van jou, neem ik mee en wordt op mijn volgend dineetje gemaakt...Bedankt...Margrit
Met kerst gemaakt bij hertenbiefstukjes. Ontzettend lekker. Ik heb de schil van 1/3 sinaasappel gebruikt, en een uurtje gedroogd in een oven van 140 graden.