Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux

  • Frans, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2003
  • Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux

    Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux

    Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux

De saus gaat uitstekend samen met in de pan gebakken koteletten, patrijs, biefstuk en wild. Dit recept is van Meesterkok Michel Roux, en echt een TOPPERTJE!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 60 gr boter
  • 60 gram Sjalotjes, in zeer dunne plakjes
  • 100 gram Champignons, in dunne plakjes
  • 50 gram Cranberry?s of zwarte bessen
  • halve liter port (liefst van ca. 10 jaar oud)
  • gedroogde schil van ? sinaasappel
  • 3 dl kalfsbouillon of wildbouillon
  • zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 562,36 kcal
Koolhydraten 39,04 g
Eiwitten 7,00 g
Vetten 25,38 g

Bereidingswijze

Laat in een steelpan de helft van de boter smelten. Zweet er de sjalotten in tot ze zacht zijn. Voeg dan de champignons en cranberry s toe en laat 3 tot 4 minuten zachtjes koken. Giet er de port bij, voeg de sinaasappelschil toe en laat alles met een derde inkoken Voeg de bouillon toe en laat 25 minuten sudderen waarbij u zo nodig het oppervlak afschuimt. Passeer de saus door een puntzeef, wals er de rest van de boter door en breng de saus tot slot op smaak met zout en peper.

Laatste reacties

pippismulkous avatar
pippismulkous 25-11-2012

Héérlijk! Veel te veel gemaakt dus nu verplicht de rest van de week ook biefstuk eten ;)

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 24-01-2012

Ga het zeker maken, proef er tijm bij. Ga ook experimenteren met een schepje cacao erdoor of misschien heel sterke espresso. Ga het gewoon proberen, want je recept zet aan tot proefgevoel.

jenny6 avatar
jenny6 11-12-2011

Lijkt me heerlijk bij wild.......bedankt........

Patrich01 avatar
Patrich01 25-04-2011

Al meerdere keren deze saus gemaakt, zelfs mijn broertje die niet van portsaus houdt vindt hem zalig!!!! Van de week komt ie weer bij mn beenham

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 20-02-2011

Dank je.Groetjes,Lut.

roco2 avatar
roco2 15-01-2011

Heerlijke saus. Gegeten met een hertebiefstukje.Ik heb het niet gezeefd. Vond dit jammer want de champignons en ui smaakte goed op het vlees.Ik heb natuurlijk wel de sinaasappelschil verwijderd.

gea441 avatar
gea441 21-12-2010

Dit recept neem ik van je mee,lijkt me een heerlijke saus.Bedankt!

hadeoo avatar
hadeoo 17-12-2008

Heerlijke saus, we hebben hem gegeten bij reerug, zalig!!! Bedankt, Heidi

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-07-2008

Hoi Marianne; Hier is alweer een lekker receptje van jou, neem ik mee en wordt op mijn volgend dineetje gemaakt...Bedankt...Margrit

xymos avatar
xymos 29-12-2007

Met kerst gemaakt bij hertenbiefstukjes. Ontzettend lekker. Ik heb de schil van 1/3 sinaasappel gebruikt, en een uurtje gedroogd in een oven van 140 graden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten